Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Στρατός - κυβέρνηση κατέστρωσαν σχέδια εισβολής στο Β. Ιράκ

ΑΓΚΥΡΑ.-

Συμφωνία στρατού - κυβέρνησης σε καταληκτικά και λεπτομερή σχέδια επέμβασης στο Βόρειο Ιράκ, προκειμένου να διαλύσουν το κέντρο εκπαίδευσης των Κούρδων ανταρτών, ανακοίνωσε, χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, πιέζοντας ασφυκτικά πλέον τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την ιρακινή κυβέρνηση, να λύσουν αυτοί το ζήτημα, πριν προχωρήσει η Αγκυρα σε μία «πέραν των συνόρων της, στρατιωτική επιχείρηση εκκαθάρισης».

Δεδομένων και των επερχόμενων εκλογών της 22ας Ιούλη, το κουρδικό ζήτημα έχει κυρίαρχο ρόλο στην κομματική προπαγάνδα, καθώς ο στρατός και η αντιπολίτευση κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «ιδιαίτερα επιεική αντιμετώπιση του ζητήματος».

Σε χτεσινές του δηλώσεις, ο Α. Γκιουλ έκανε σαφές ότι υπάρχει σχέδιο και συμφωνία, λέγοντας ότι «αποφασίσαμε πώς θα δράσουμε, όλα είναι ξεκαθαρισμένα. Ξέρουμε τι θα κάνουμε και πότε», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση επέμβασης και στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης βδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «όλα μπορούν να συμβούν σε μία μέρα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ