Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νεκροί σε συγκρούσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Χτες οι κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 33 φερόμενους ως μαχητές των Ταλιμπάν, σε συγκρούσεις που προκάλεσε επίθεση των τελευταίων σε αστυνομικό σταθμό στο νότιο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, την Πέμπτη δύο ΝΑΤΟικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ σε έκρηξη σε άλλη περιοχή σκοτώθηκε ακόμα ένας στρατιώτης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των κατοχικών δυνάμεων, αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων στρατιώτες του ΝΑΤΟ και άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων του Αφγανιστάν τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Υπόγεια φυλακή, στην οποία βρέθηκαν «εκατοντάδες πτώματα» κρατουμένων, ανακαλύφθηκε στις παρυφές της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της χώρας. Η φυλακή, τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του 1980, αριθμώντας 15 δωμάτια, γεμάτα λείψανα νεκρών.

  • Αργά χθες οι κατοχικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σε συγκρούσεις, σκότωσαν ακόμα 100 άτομα, τα οποία κατονομάζουν ως Ταλιμπάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ