Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Δώρο» στον Μπράουν οι «βόμβες» της Γλασκόβης

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Δώρο» για το νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, οι «βόμβες» της Γλασκόβης: Μπόρεσε να επιδείξει «πυγμή» και «αποφασιστικότητα» αναγκαία για την πολιτική επιβίωση των Νέων Εργατικών και φυσικά να προωθήσει σειρά νέων αντιτρομοκρατικών μέτρων.

Με ταχύτατους ρυθμούς η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε το «ιατρικό τρομοκρατικό δίκτυο» και να τους συνέλαβε. Ετσι ο Μπράουν μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, ανακοίνωσε... ότι οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως έχουν επιτύχει σχεδόν τη διάλυση του πυρήνα που οργάνωσε τις αποτυχημένες επιθέσεις του Λονδίνου και της Γλασκόβης. Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστραλό ομόλογό του Τζον Χάουαρντ, καθώς η αυστραλιανή αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και ανακρίσεις αλλοδαπών γιατρών, βάσει αποδεικτικών στοιχείων που τους συνδέουν με τις αποτυχημένες τρομοκρατικές επιθέσεις. Πάντως, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναζητούν τις πιθανές συνδέσεις με διεθνείς οργανώσεις, ακόμα και με την «Αλ Κάιντα» στο Ιράκ...

Τέλος, βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη τον Ομάρ Αλτιμίμι για την κατοχή υλικού σχετικού με τρομοκρατία, αλλά και ξέπλυμα χρήματος. Σε μία παράλληλη υπόθεση, οι βρετανικές αρχές καταδίκασαν σε φυλάκιση 10 ετών έναν μαροκινής καταγωγής ειδικό στους υπολογιστές και δύο συνεργάτες του, που φέρεται να διατηρούσαν δίκτυο ιστοσελίδων με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ