Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για να απαιτήσουν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες των δήμων κ.ά.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων που έχει ήδη δρομολογήσει η δημοτική αρχή, αλλά και στα σχέδιά της για παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του δήμου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στον Αγιο Αντώνη και θα ακολουθήσει πορεία στο ΚΥΒΕ, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης του δήμου. Με Ερώτησή του, εξάλλου, το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού και Φυλής, που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, να μην απολυθεί κανένας από τη δουλιά του, να σταματήσουν οι απαράδεκτες Συμβάσεις Εργου κ.ά.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε συγκέντρωση για τα δικαιώματα των μεταναστών, σήμερα, Πέμπτη 12 Ιούλη, στις 9 το βράδυ, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, καλούν το ΔΣ και η Επιτροπή Μεταναστών του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»: Το ζήτημα των εργατικών «ατυχημάτων» στους τόπους δουλιάς φέρνει για μια ακόμη φορά στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση βουλευτών του σχετικά με το θάνατο του 29χρονου Σετίμ Κροσέ στο ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ και τα βαριά εγκαύματα που έπαθε προχτές ο 28χρονος οικοδόμος Βαγγέλης Τσαμπούρης στο 48% του σώματός του, δουλεύοντας στη σήραγγα Καρατζά στα έργα της Εγνατίας Οδού. Με αφορμή το δεύτερο συμβάν, η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι στην ίδια κατασκευαστική εταιρεία τον Ιούνη του 2006 είχε συμβεί θανατηφόρο ατύχημα. Ενώ στο έργο της Εγνατίας στα Γρεβενά, σε διάστημα 2,5 χρόνων, η εργατική τάξη θρήνησε 2 νεκρούς.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Απέργησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα απαιτώντας το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης με μεταφορά των αρμοδιοτήτων και των εργαζομένων στο δήμο, καμιά απόλυση, καμιά νέα δημοτική επιχείρηση κ.ά. Ενώ οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν σε ένταση του αγώνα για τη διεκδίκηση μεταξύ άλλων της ένταξης του κλάδου στα ΒΑΕ και με ειδικότητες πέρα από αυτές που προβλέπει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΙΚΑ και χωρίς κανένα επασφάλιστρο για τους εργαζόμενους.

«ΑΤΤΙΚΑ»: Ελεγχο στην εμπορική επιχείρηση «Αττικα» για το ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο των ταμειακών «ελλειμμάτων» εργαζομένων πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετά από αίτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το θέμα προέκυψε από καταγγελίες εργαζομένων στο σύλλογο και είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα υπάλληλος με 6ωρη σύμβαση και μισθό 435 ευρώ, κλήθηκε να πληρώσει έλλειμμα 200 ευρώ, χωρίς μάλιστα η ίδια να βρίσκεται μπροστά στον έλεγχο του ταμείου. Σαν να μη φτάνει αυτό, από τις εξοφλητικές αποδείξεις πληρωμής προκύπτει ότι τα ελλείμματα αναγράφονται ως προκαταβολές μισθού, αντί να δίνονται αποδείξεις με την αιτιολογία, ότι δηλαδή πρόκειται για έλλειμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ