Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Απαράδεκτη η τακτική του Δήμου Ιωαννίνων

Την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Ιωαννίνων, ο οποίος επέβαλλε πρόστιμο στην τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων για την ανάρτηση πανό που προπαγάνδιζε την κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, καταγγέλλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό. «Η Δημοτική αρχή θυμήθηκε "το νόμο και την τάξη" μπροστά στις κινητοποιήσεις των ΕΒΕ. Επέλεξε να ταυτιστεί αντικειμενικά με τις δυνάμεις εκείνες που με κάθε τρόπο, με κάθε πρόσχημα, φανερά ή καλυμμένα, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ», επισημαίνει η Συντονιστική στην ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει ότι η δημοτική αρχή: «Επέλεξε να ταυτιστεί με την πολιτική εκείνη (οικονομική - φορολογική - ασφαλιστική) που καθημερινά κάνει τη ζωή των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ ακόμη χειρότερη προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Αντί να πάρει θέση και να υποστηρίξει μ' όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τις θέσεις της ομοσπονδίας για το Ασφαλιστικό, εγκαλεί την τελευταία και της επιβάλει πρόστιμο για ανάρτηση πανό».

Η Συντονιστική υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται για νέα τακτική, αλλά για μια πρακτική που και στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει το συνδικαλιστικό κίνημα και εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν συρθεί στα δικαστήρια επειδή κολλούσαν αφίσες ή κρέμαγαν πανό «χωρίς άδεια». Σημειώνει ότι οι ΕΒΕ, οι εργαζόμενοι και ο Γιαννιώτικος λαός θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα τους καταδικάσουν, ενώ τονίζει: «Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε, όχι μόνο στη Δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αλλά προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοια μέτρα και πρακτικές δε μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο δρόμο της αντίστασης, τη διεκδίκηση και του αγώνα, για τη δικαίωση των αιτημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ