Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Μέτρα για τους μετοικούντες

Απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης τα μεταφορικά μέσα που παραλαμβάνουν τα πρόσωπα τα οποία μεταφέρουν την κατοικία τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Τελωνειακού Κώδικα. Σαν απαραίτητη προϋπόθεση τίθεται, να έχουν τα μεταφορικά μέσα στην κατοχή τους για ένα εξάμηνο, στον τόπο της προηγούμενης κατοικίας τους. Για τις λοιπές περιπτώσεις, όπως η παραλαβή καινούριου μεταφορικού μέσου, ή η παραλαβή μεταφορικού μέσου με τις διατάξεις της κληρονομικής διαδοχής, τα ποσοστά απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης παραμένουν τα ίδια.

Με άλλη εξ άλλου διάταξη, απλουστεύεται η διαδικασία μεταβίβασης αυτοκινήτου, που έχει παραληφθεί με τις απαλλαγές των περί μετοικισίας διατάξεων και αίρονται οι δεσμευτικές προϋποθέσεις που απαιτούσαν την αυτοπρόσωπη παρουσία του δικαιούχου προσώπου κατά την κατάθεση της προβλεπόμενης αίτησης, για τη χορήγηση από τις τελωνειακές αρχές της σχετικής έγκρισης μεταβίβασης.

Επίσης, στις περιπτώσεις μετοικισίας, μετά την παρέλευση πενταετίας από τον τελωνισμό του αυτοκινήτου, δεν απαιτείται η έγκριση του τελωνείου για την περίπτωση μεταβίβασής του. Τέλος, για τις περιπτώσεις των εμπορευμάτων που έχουν παραληφθεί με το καθεστώς της προσωρινής εισαγωγής, τα οποία τίθενται σε ανάλωση ή στις περιπτώσεις που γεννάται τελωνειακή οφειλή λόγω εκπρόθεσμης λήξης ή ανάκλησης του καθεστώτος, πέραν των δασμολογικών επιβαρύνσεων και των εξισωτικών τόκων, υπολογίζεται πλέον και προσαύξηση επί των δασμολογικών επιβαρύνσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ