Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΑ
Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ

Την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της ΚΟΑ του ΚΚΕ με αφορμή την παραχώρηση 20% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε θεσμικούς επενδυτές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκποίηση του νέου πακέτου του ΤΤ, η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο μειώνεται κάτω από το 50%. Το 2002, το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το ΤΤ από ειδικό πιστωτικό ίδρυμα σε ΑΕ και δρομολόγησε την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο. Ο κύκλος ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, μετά την απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ΕΕ, ολοκληρώνεται και τώρα απομένει η ΑΤΕ».

«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - είναι η προκλητική κερδοφορία των τραπεζών, η τοκογλυφία και η λεηλασία των λαϊκών αποταμιεύσεων, φαινόμενα που θα ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Οι λαϊκές οικογένειες και οι ανάγκες τους αναδεικνύονται σε "χρυσωρυχείο" για το τραπεζιτικό κεφάλαιο, αφού αποτελούν την κύρια πηγή της κερδοφορίας του.

Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων πληρώνουν και οι εργαζόμενοι μετρώντας τις ανατροπές στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την εντατικοποίηση της δουλιάς, την ανατροπή του ωραρίου και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ως "φόρο" στο βωμό του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς».

Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας την ανάγκη: «Οι κύριοι υπεύθυνοι της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της στήριξης των συμφερόντων των τραπεζιτών να πάρουν απάντηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ και στα αποτελέσματά της με τους αγώνες τους, αλλά αξιοποιώντας και την ψήφο τους, στέλνοντας μήνυμα αντίθεσης και αντεπίθεσης.

Διεκδίκησε και με την ψήφο σου τα δικαιώματά σου. Αποδυνάμωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί στηρίζουν τους τραπεζίτες. Προσπέρασε το ΣΥΝ γιατί ψήφισε το Μάαστριχτ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αυτή η συνθήκη κατοχύρωσε την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Ισχυροποίησε το ΚΚΕ. Ψήφισε ΚΚΕ για το παρόν και την προοπτική σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ