Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιδρύθηκε από 25 εταιρείες

Ιδρύθηκε χτες, από 25 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει άλλες 7 εταιρείες. Στην επταμελή προσωρινή επιτροπή που συστήθηκε συμμετέχουν στελέχη από ΔΕΗ, τον όμιλο ΡΟΚΑΣ, τον Ελληνικό Σύνδεσμο ΑΠΕ και την ΕΝΘΕΣ, την ηλεκτροπαραγωγική εταιρία των ΕΛΠΕ. Δεδομένου της μεγάλης διείσδυσης ξένων πολυεθνικών της ενέργειας σε ελληνικά επιχειρηματικά σχήματα, ο Σύνδεσμος αναμένεται να έχει έντονο το στοιχείο της... πολυεθνικότητας.

Σκοπός του συνδέσμου, σύμφωνα και με το καταστατικό που εγκρίθηκε, είναι η εκπροσώπηση των μελών του και η προάσπιση των συμφερόντων τους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων φορέων για ενεργειακά ζητήματα, η διατύπωση προτάσεων για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων και η προώθηση της έρευνας.

Παρά το σκληρό ανταγωνισμό, που ήδη έχει εκδηλωθεί, αλλά μελλοντικά αναμένεται να πάρει διαστάσεις άγριου πολέμου, οι εταιρείες του πρόσφατα ιδιωτικοποιημένου τομέα με την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φροντίζουν από τώρα να έχουν τη δυνατότητα της κοινής δράσης και στάσης σε ζητήματα αμοιβαίων συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ