Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Νεκρός από πτώση 19χρονος εργάτης

Μόλις 19 ετών ήταν ο νεαρός ελαιοχρωματιστής Ξενοφών Μπαρούτας, από τη Λάρισα, ο οποίος, στο «άνθος» της ηλικίας του, ήρθε χτες να προστεθεί με τραγικό τρόπο στον μακρύ και ματοβαμμένο κατάλογο των θυμάτων που θρηνεί η εργατική τάξη, θυσία στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ηταν περίπου μία το μεσημέρι, όταν την ώρα που εκτελούσε εργασίες στην κεραμοσκεπή του 4ου ορόφου, νεοανεγειρόμενης οικοδομής της εταιρείας «"ΜΥΡΤΙΝΗ" ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΑΕ» στη συνοικία της Νέας Πολιτείας έπεσε στο κενό, από ύψος 13 μέτρων, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Το θανατικό θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχαν τ' αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Οπως διαπίστωσε και η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), που έσπευσε άμεσα στο χώρο, δεν υπήρχαν ούτε καν σκαλωσιές και κιγκλιδώματα. Και όπως κατήγγειλε, στον συγκεκριμένο οικισμό έχουν γίνει και άλλα εργατικά ατυχήματα.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού εργάτη, καταγγέλλει ότι η προστασία του εργαζόμενου στο χώρο δουλιάς του, η ίδια του η ζωή είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στην κερδοφορία του κεφαλαίου. «Είναι οι "παράπλευρες απώλειες" ενός καθημερινού, αδυσώπητου πολέμου, όπου κατακρεουργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, κατασπαράσσεται και το τελευταίο ψήγμα ανθρώπινης ζωής. Είναι ένα διαρκές έγκλημα, που θα τερματιστεί μόνο με την ανατροπή της αιματοβαμμένης εξουσίας των κεφαλαιοκρατών» σημειώνει το ΕΚΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ