Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Αντιμέτωποι με νέους ταξικούς φραγμούς

Κοινή ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Νομικής και της Κίνησης Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων, με αφορμή το «κόψιμο» πτυχιούχων στις εξετάσεις για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος

Με αφορμή το κόψιμο 33 πτυχιούχων της Νομικής στις εξετάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, η Πανσπουδαστική ΚΣ Νομικής και η Κίνηση Νέων και Ασκούμενων Μαχόμενων Δικηγόρων (ΚΝΑΜΔ) καλούν, με κοινή ανακοίνωσή τους, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 17 Ιούλη, στις 3 το μεσημέρι.

Σχετικά με την προκλητική στάση του Δ. Παξινού, προέδρου του ΔΣΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία στην προχτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία του ΔΣΑ, επισημαίνεται «η επιβεβαίωση της πρόθεσης της γαλαζοπράσινης ηγεσίας του ΔΣΑ να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος και να καταδικάσει τους νέους απόφοιτους της Νομικής σε ακόμη περισσότερη εκμετάλλευση και αβεβαιότητα για το μέλλον».

Και συνεχίζει: «Αυτή η πολιτική επιλογή της ηγεσίας του ΔΣΑ μόνο τυχαία δεν είναι. Την ώρα που μια μικρή πλειοψηφία των μεγαλοδικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών διαχειρίζονται τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγορικών υποθέσεων, επιλέγουν να περιορίζουν το δικαίωμα στη δουλιά με δικαιώματα πάνω σε αυτό που σπούδασαν σε όλους τους φοιτητές της Νομικής και τους ασκούμενους δικηγόρους. Τους στέλνουν στη δουλιά χωρίς δικαιώματα σαν απλούς υπαλλήλους σε δικηγορικά γραφεία και όχι σαν δικηγόρους, αλλά και στην ετεροαπασχόληση. Την απελπιστική κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο και η πρόθεση των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους Δικηγορικούς Συλλόγους να κάνουν τις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος πανελλαδικές, αλλά και η εφαρμογή από την ελληνική κυβέρνηση της οδηγίας της ΕΕ, που από τον Οκτώβρη του 2007 θα ισοτιμήσει τα πτυχία των ελληνικών νομικών σχολών με τα πιστοποιητικά των κάθε λογής ιδρυμάτων τρίχρονων σπουδών του εξωτερικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ