Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάστε τη δασοκτόνα πολιτική

Να καταδικάσουν τη δασοκτόνα πολιτική ζητά από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της Σάμου, μετά και τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγες μέρες στο νησί, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Είναι, άλλωστε, «κοινό μυστικό ότι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα στο νησί μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Τα δάση τα καίει ο δικομματισμός», τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή και αναφέρει πως οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα στην Πυροσβεστική, ο διαχωρισμός πρόληψης και καταστολής, η δασοκτόνα πολιτική, είναι τα βασικά προβλήματα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Οι τοπικές αρχές - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - νομαρχία και δήμοι δε διδάχτηκαν τίποτα από τη φωτιά του 2000 που μετέβαλε σε στάχτη ένα τεράστιο, για τα δεδομένα της Σάμου, πνεύμονα του νησιού». Και συνεχίζει: «Εξακολουθούν να λειτουργούν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως διαχειριστές της πολιτικής του δικομματισμού, αλλά και σαν αμορτισέρ απέναντι στη λαϊκή αγανάκτηση. Κατά τα πρότυπα των κομμάτων τους, ο ένας έχει άλλοθι την πολιτική του άλλου που τελικά είναι η ίδια. Τη στιγμή που η καταστροφή των δασών και γενικά του φυσικού πλούτου του νησιού και της χώρας μας αναδεικνύεται σε τεράστιο και διαχρονικό έγκλημα, "καυγαδίζουν" προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, καλεί το λαό να διεκδικήσει «την άμεση και σε όλο το μέγεθος, αποζημίωση της καταστροφής στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και στις υποδομές που κάηκαν. Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. Σύνταξη δασολογίου και απαρέγκλιτη περιφρούρηση των δασών από καταπατήσεις και ανεξέλεγκτη δόμηση. Ενιαίο Φορέα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης με επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στην Πυροσβεστική και στη Δασική Υπηρεσία με μόνιμη και σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών και ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Τέλος, επισημαίνει πως πρέπει να αποδυναμωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, λόγω της δασοκτόνας πολιτικής τους και να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ που «είναι και ψήφος υπέρ της προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ