Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δασοκτόνο θεσμικό πλαίσιο

Ομόφωνο ψήφισμα μετά από πρόταση και εισήγηση της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Την ανησυχία του, για τις «εκρηκτικές διαστάσεις που παίρνει η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας», εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, μετά από πρόταση και εισήγηση της παράταξης «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα».

«Ολες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες», σημειώνεται χαρακτηριστικά, «γιατί όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους και ειδικά με το δασοκτόνο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν, έχουν παραδώσει τα δάση στο έλεος των καταπατητών και των οικοπεδοφάγων, όλων εκείνων που θησαυρίζουν παράνομα από την εμπορευματοποίηση της γης», αναφέροντας στη συνέχεια ορισμένους απ' τους καταστροφικούς νόμους που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τονίζεται, επίσης, ότι «οι πυρκαγιές αποτελούν φυσική κατάληξη της πολιτικής και των νόμων της "ελεύθερης αγοράς" που εξυπηρετεί». Και αναφέρει, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, ότι «η πρόληψη έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί», οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λιγότερα από τα απαιτούμενα.

Ειδικά για την Πάρνηθα, το ψήφισμα που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, ζητά «άμεσα, μέχρι το Σεπτέμβριο, να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά έργα (αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά) στις καμένες εκτάσεις». Επιπλέον, συμπαρατάσσεται με τις θέσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Τέλος, καλεί «τους πολίτες και τους φορείς τους, να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δασών, που έχουν απομείνει, στα χέρια τους, αναπτύσσοντας αγωνιστική δράση»...

Να παρθούν μέτρα προστασίας

Την αγανάκτηση και οργή του για το έγκλημα που διαπράχθηκε στην Πάρνηθα, εκφράζει το Πανελλαδικό Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Τυχερών Παιγνίων Καζίνο.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο υπογραμμίζει τις ευθύνες που «έχουν να κάνουν με τη δασοκτόνα πολιτική που ακολουθούν τις τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη διαδοχική ψήφιση νόμων ή αναθεωρήσεις του Συντάγματος (άρθρο 24) για τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων και την εμπορευματοποίησή τους προς όφελος αυτών που θησαυρίζουν απ' αυτήν, με διάλυση συγχρόνως των δυνάμεων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί «να μετατρέψουμε την οργή και αγανάκτηση σε πάλη μαζί με το λαό, για κήρυξη αναδασωτέων όλων των καμένων εκτάσεων χωρίς καμία εξαίρεση, για άμεσα μέτρα προστασίας των δασών, για μια άλλη πολιτική και στον τομέα αυτό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπουρλότο για τα δάση η εμπρηστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (2009-06-21 00:00:00.0)
Δικομματικό έγκλημα η πύρινη τραγωδία (2007-08-26 00:00:00.0)
Δασοκτόνα η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2007-08-17 00:00:00.0)
Εμπρηστές οι δασοκτόνες πολιτικές (2007-07-21 00:00:00.0)
Αύριο οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2007-07-18 00:00:00.0)
Ξέχασαν τα ...δικά τους (2007-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ