Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Φονικός σεισμός

Εκατοντάδες τα γκρεμισμένα σπίτια
Εκατοντάδες τα γκρεμισμένα σπίτια
ΤΟΚΙΟ.--

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 500 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας τη βορειοδυτική Ιαπωνία. Από τη δόνηση προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Η δόνηση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά κτίρια, ενώ 440 κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους που είχαν υποστεί ζημιές. Εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τουλάχιστον 37.000 χωρίς πόσιμο νερό.

Από το σεισμό προκλήθηκε πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο Κασιουαζάκι Καρίουα - το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό του κόσμου - που τέθηκε όμως γρήγορα υπό έλεγχο. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι διέρρευσε στη θάλασσα ποσότητα ραδιενεργού ύδατος αλλά το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία αφού τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Οι Αρχές συγκρότησαν κάπου 100 κέντρα υποδοχής των σεισμοπλήκτων στη νομαρχία Νιγκάτα και έστειλαν ισχυρές δυνάμεις του στρατού για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες αρωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ