Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τρομοκρατικοί πυρήνες παντού κατά την κυβέρνηση

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Περίπου τριάντα τρομοκρατικοί πυρήνες στη Βρετανία προετοιμάζουν επιθέσεις, κατά τον Βρετανό υπουργό Ασφαλείας, Αλαν Γουέστ, που τόνισε ότι 4.000 άνθρωποι είναι υπό αστυνομική παρακολούθηση.

«Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν πάνω από 200 ομάδες ή δίκτυα, τα οποία σε διαφορετικό βαθμό απειλούν την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Γουέστ στο ραδιόφωνο του BBC, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ιμπεριαλιστική πορεία πλεύσης της νέας κυβέρνησης των Εργατικών υπό τον Γκόρντον Μπράουν.

Στο μεταξύ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι «συμπτώσεις» συνεχίζονται. Την Παρασκευή η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε να διπλασιαστεί το ποσό της αμοιβής για το θάνατο ή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν στα 50 εκατομμύρια δολάρια. Ως εκ του θαύματος, λοιπόν, νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο παρουσιάζει τον ...ηγέτη της «αλ Κάιντα», Οσάμα Μπιν Λάντεν, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Αν και κάποιοι εκτιμούν ότι ίσως να μην πρόκειται για καινούριες σκηνές, αλλά για προβολή παλαιότερων εικόνων.

  • Εκρηξη σημειώθηκε έξω από τη βρετανική πρεσβεία στο Σαντιάγο της Χιλής, προκαλώντας μικρές ζημιές στο κτίριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ