Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ειδικά εγχειρίδια

Σε «φουλ» προεκλογικούς ρυθμούς η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ανακοίνωσε χτες ότι θα προχωρήσει στην έκδοση ειδικών εγχειριδίων «σε απλουστευμένη γλώσσα», ώστε να διευκολύνονται οι Αθίγγανοι για την απόκτηση «διπλώματος» οδήγησης.

Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης υπερηφανεύτηκε ότι επειδή θέλει μια κοινωνία ...ίσων ευκαιριών ...αίρει τους αποκλεισμούς και εξασφαλίζει ότι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν ίσες δυνατότητες στη γνώση και στην κοινωνική συμμετοχή.

Βέβαια, θα γνωρίζει ο υπουργός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθίγγανοι είναι μεγάλα και οξυμένα. Αφορούν στη στέγαση (καλύτερες και υγιεινές συνθήκες διαβίωσης), στη μόρφωση, στη διατήρηση των πολιτιστικών τους εθίμων κλπ. Τα σημαντικά αυτά προβλήματα τα έχουν θέσει κατά καιρούς οι εκπρόσωποί τους και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη σημερινή της ΝΔ, χωρίς, φυσικά, να υπάρξει λύση. Μπροστά σ' αυτά τα προβλήματα, τα μέτρα Λιάπη - και στο χρόνο που εξαγγέλλονται - περισσότερο σε εμπαιγμό ...φέρνουν, παρά στην «άρση των αποκλεισμών», όπως υπερηφανεύεται ο υπουργός.

Οι Αθίγγανοι δε διεκδικούν κάτι παραπάνω από αυτό που δικαιούνται. Διεκδικούν στέγη στον 21ο αιώνα. Διεκδικούν μόρφωση για τα παιδιά τους. Διεκδικούν κρατική μέριμνα, για να διατηρηθεί η μουσική τους και, γενικότερα, ο πολιτισμός τους. Ας αρχίσει από την επίλυση αυτών των προβλημάτων η κυβέρνηση και μετά ας άρει και τον «έσχατο αποκλεισμό» των Τσιγγάνων, που αφορά στην απόκτηση «διπλώματος» οδήγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ