Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κόψ' τους το βήχα, μπορείς!

Του Κώστα Μητρόπουλου, από ΤΑ ΝΕΑ
Του Κώστα Μητρόπουλου, από ΤΑ ΝΕΑ
Ο,τι πάθεις θα έχει για μία ακόμα φορά την υπογραφή σου.

Δε στο κρύβει κανείς. Και τώρα πια δε χρησιμοποιούν καν «γαλλικά» για να σου πουν πως μετά τις εκλογές έρχεται Ασφαλιστικό, νέοι φόροι, κι άλλες ανατροπές σε Παιδεία, Υγεία. Ανοιχτά και καθαρά τα λένε. Οπότε... παίρνεις τα μέτρα σου.

Γιατί στην καμπούρα σου θα ξεσπάσουν όλα. Αυτοί - γαλάζιοι και πράσινοι - το 'χουν πει ξανά και ξανά ότι μία είναι η αξία στην οποία υποτάσσονται όλες οι πλευρές της μίας και αδιαίρετης κοινής πολιτικής τους: η ανταγωνιστικότητα. Που σημαίνει: απ' όποιον κι αν είναι στην κυβέρνηση, μέτρα κι άλλα μέτρα για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σ' αυτή την κατεύθυνση η εκλογική διαδικασία εμφανίζεται να προκαλεί και κάποιες δυσλειτουργίες, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει και παροχές.

Κι εδώ επαναλαμβάνεται η κοροϊδία. Καθώς κανένα επίδομα φτωχοκομείου δεν μπορεί να θεωρείται παροχή. Το χειρότερο είναι ότι με πρόσχημα αυτές τις «παροχές» θα έρθουν αύριο να πάρουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα λέγοντας από τώρα ότι το ταμείο - λόγω προεκλογικών παροχών - πέφτει έξω. Την ίδια ώρα που σου εμφανίζουν κλαμένο τον πρόεδρο του ΣΕΒ που πήρε 390 εκατομμύρια πουλώντας αέρα, δηλαδή μετοχές μιας επιχείρησης χτισμένης από την κορφή ως τα νύχια από ιδρώτα εργατών και μόνο.

Πάρε τα μέτρα σου, λοιπόν. Ειδικά όταν ακούς το ΠΑΣΟΚ να σου μιλά για κάποια δήθεν κρυφή ατζέντα και να διαγωνίζεται με την κυβέρνηση για το ποιος από τους δυο παρέχει ποιο επίδομα φτωχοκομείου.

Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Φανερά είναι όλα. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ δε θέλει να μιλήσει για τον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ. Γιατί πολύ απλά είναι πυρήνας και της δικής του πολιτικής.

Και οι δυο αφήνουν στη σκιά την καθημερινή αρπαγή του τεράστιου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι και καρπώνεται μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Κρατάει χρόνια αυτή η απάτη. Η οποία, όμως, παύει να είναι απάτη όταν εξασφαλίζει τη διαρκή συναίνεση του θύματος. Και δυστυχώς αυτή η πολιτική έχει εξασφαλισμένη ακόμα αρκετή ανοχή. Κάτι που επιβάλλεται να αλλάξει άρδην, αν θέλουμε να κουβεντιάζουμε πράγματι για το πώς θα αλλάξει η ζωή μας.

Αλλιώς θα χαζεύουμε όλοι μαζί με κάτι δήθεν αναλύσεις από τα «παπαγαλάκια» του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Που προσπαθούν να αποδείξουν ότι δε φταίει άλλο παρά ο κακός ο χαρακτήρας ορισμένων. Το γεγονός όμως και στη Γαλλία και εδώ είναι πως μια πανομοιότυπη πολιτική έχει και το πανομοιότυπο πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί. Οτι αυτό το προσωπικό πληρώνεται πότε από το ταμείο της Δεξιάς και πότε από της Σοσιαλδημοκρατίας, δεν αλλάζει το δεδομένο. Και απ' αυτή τη σκοπιά η περίπτωση Σαρκοζί δεν αποτελεί πρότυπο. Μια απλή επανάληψη είναι. Το θέμα είναι τους κόβεις ή δεν τους κόβεις το βήχα;

Ακου, λέει, έκλαψε ο Δασκαλόπουλος της ΔΕΛΤΑ, των DIA, των «Goodys» και κύριος οίδε πόσων ακόμα, την ώρα που παρέλαβε τα 390 εκατομμύρια από την πώληση των μετοχών της «Vivartia» στη MARFIN. Και δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να του δώσει ένα μαντίλι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ