Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Απλήρωτοι και οι απολυμένοι της «Κόρταγκ»

Απλήρωτοι παραμένουν για τέταρτο μήνα 75 εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες της Νομαρχίας Πιερίας σε θέσεις μερικής απασχόλησης 18μηνης διάρκειας. Οι 35 από αυτούς είναι πρώην απολυμένοι των κλωστηρίων ΚΟΡΤΑΓΚ που έκλεισαν το Δεκέμβρη του 2004. Οι 35 από τους 100 απολυμένους της ΚΟΡΤΑΓΚ προσλήφθηκαν στη Νομαρχία Πιερίας στις 16 του Απρίλη του 2007 και μέχρι σήμερα εργάζονται σε έργα οδοποιίας, αλλά δεν πληρώνονται. Αυτή είναι η «θεραπεία» που προβάλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, η οποία καθημερινά χτυπά ολοένα και περισσότερες οικογένειες.

Οι 35 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης θα έπρεπε να εργάζονται 4 ώρες τη μέρα. Ομως, η Νομαρχία προχώρησε σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τους βάζει να δουλεύουν πλήρες 8ωρο τις δύο βδομάδες του μήνα και να κάθονται τις άλλες δύο.

Οι οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και οι ίδιοι αντιμετωπίζονται με υποσχέσεις κοροϊδίας.

Στο πλευρό τους βρίσκεται το ΚΚΕ. Την περασμένη βδομάδα, οι βουλευτές του Κόμματος Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης έφεραν με Ερώτησή τους το θέμα στη Βουλή, ζητώντας απάντηση για το πότε θα πληρωθούν οι 75 εργαζόμενοι. Προχτές, στελέχη της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο εργοτάξιο και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την παρέμβαση του Κόμματος.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Απασχόλησης και Οικονομίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Με τη μερική απασχόληση ή την εργασία ορισμένου χρόνου, δεν αντιμετωπίζονται οι απολύσεις εργαζομένων και η ανεργία, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων και η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση που έλεγε ότι είχε ρυθμιστεί το ζήτημα των απολυμένων με την εφαρμογή των γνωστών προγραμμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ