Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καμιά ανοχή στη νέα κοροϊδία

Συνεχίζει η κυβέρνηση να εμπαίζει τους εργαζόμενους στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Περιστερίου, που βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία, με ευθύνη της πολιτικής που διαιωνίζει τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο καθεστώς των συμβασιούχων κ.τλ. Χτες, ο υφυπουργός Απασχόλησης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, τους οποίους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις εργασίας στη Δημοτική Επιχείρηση διασφαλίζονται πλήρως» μετά την πρόσφατη διάταξη νόμου που κατατέθηκε.

Το θράσος τους περισσεύει και το γνωρίζουν καλά. Η πρόσφατη διάταξη νόμου δε δίνει καμία απολύτως εγγύηση. Αρμόδια για τη μετάταξη των εργαζομένων δεν είναι η κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, κανείς τους δε λέει τίποτα για το ουσιαστικό πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζόμενους: τη διαρκή τους ομηρία στην απασχόληση με ημερομηνία λήξης. Ακόμα και η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου ομολογεί ότι μια ενδεχόμενη μετάταξη συνοδεύεται από «την ίδια σχέση εργασίας». Που σημαίνει ότι κανένα όριο, κανένα τέρμα δεν μπαίνει στην ανασφάλεια όλων αυτών των οικογενειών.

Αλλωστε, είναι γνωστό. Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποτελεί στρατηγική επιλογή ο πολλαπλασιασμός των συμβασιούχων, η γενίκευση της προσωρινής απασχόλησης με κάθε μορφή, ώστε να ευνοηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Κι αυτό δεν το κρύβουν ούτε τα λόγια «συμπόνιας», ούτε οι υποσχέσεις που μοιράζουν δεξιά κι αριστερά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και είναι στο χέρι των συμβασιούχων στις επικείμενες εκλογές να μην επιτρέψουν ούτε στον έναν, ούτε στον άλλο να τους μεταχειριστούν σαν εύπλαστη εκλογική πελατεία, όπως έκαναν και το 2004. Να τους μαυρίσουν στην κάλπη, να τους τιμωρήσουν για την πολιτική τους. Μαζί και εκείνους που στο όνομα του ευρωμονόδρομου συντηρούν αυταπάτες και εγκλωβίζουν συνειδήσεις.


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ