Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ
Διαφωνία για την αιτία θανάτου του 48χρονου

Τις συνθήκες περίθαλψης του 48χρονου, που δέχτηκε τα πυρά των λιμενικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στη Χίο, εξέτασαν σε σύσκεψη που έγινε χτες στο νοσοκομείο του νησιού, οι αρμόδιοι παράγοντες. Η σύσκεψη έγινε υπό τον διοικητή Γιάννη Ξενάκη και συμμετείχαν οι θεράποντες γιατροί του 48χρονου Δημήτρη Μακρυγιάννη, το επιστημονικό συμβούλιο, η ιατρική υπηρεσία και οι διευθυντές της χειρουργικής και καρδιολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Ξενάκη στον «Ρ», από τη διερεύνηση του ιατρικού φακέλου προκύπτει ότι οι γιατροί έκαναν και στον επιστημονικό και στον ανθρώπινο τομέα ό,τι ήταν δυνατό για τη σωτηρία του 48χρονου. Οπως είπε: «Δε συνέβαλε στο θάνατό του η αιμορραγία και έγινε ό,τι επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία». Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι ο ασθενής όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν αιμορραγούσε, γιατί οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν ήδη δώσει οδηγίες στους λιμενικούς για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Το καρδιογράφημα που έγινε στον 48χρονο ήταν εντελώς φυσιολογικό. Η πίεσή του όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν 170 - 90. Ο αιματοκρίτης του ήταν 41 και δε δικαιολογούσε βάσει των ιατρικών δεδομένων τη μετάγγιση αίματος.

Πάντως, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση - η οποία θα ολοκληρωθεί με τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις - στο θάνατο του Δ. Μακρυγιάννη συνέβαλε σημαντικά το τραύμα που είχε στο αριστερό του χέρι.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να καταθέσει στο λιμεναρχείο της Χίου ο φερόμενος ως δράστης, λιμενικός. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το λιμεναρχείο της Χίου διενεργεί προανάκριση και μόλις ολοκληρωθεί και σχηματιστεί δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Θυμίζουμε ότι οι δύο επιβάτες του ταχύπλοου καταγγέλλουν πως το σκάφος του Λιμενικού τούς χτύπησε απροειδοποίητα, ενώ το ΥΕΝ με ανακοίνωσή του δηλώνει πως το ταχύπλοο δε σταμάτησε για έλεγχο και δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις του περιπολικού και με ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ