Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα αποδέχτηκε χτες τις παραιτήσεις των υπουργών Υγείας, Μεταφορών και Επιστημών για να σταματήσουν, όπως είπε, οι «αντιπαραγωγικές εντάσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης» που κατηγορούσαν τους τρεις για ανικανότητα και ολιγωρία.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Φιαλίδια με επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν χτες σε κλειδωμένο κιβώτιο στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα φιαλίδια περιείχαν θανατηφόρο αεριούχα ένωση του φωσφόρου.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Χιλιάδες άμαχοι ξεσπιτώθηκαν από νέα ανάφλεξη συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών της φυλής των Τούτσι και δυνάμεις του κογκολέζικου στρατού στο Κατάλε της επαρχίας Βόρειο Κίβου.

ΝΤΙΛΙ.-- Τον «φιλάνθρωπο» έπαιξε χτες στο Ανατολικό Τιμόρ ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Ντάουνερ. Υποσχέθηκε 156.000.000 ευρώ για τετραετή προγράμματα ύδρευσης, αποχέτευσης, εκπαίδευσης απαιτώντας.... παραμονή της δύναμης Νεοζηλανδών και Αυστραλών στρατιωτών στο νησιωτικό κρατίδιο «μέχρι το τέλος του 2008» και αξιώνοντας παραμονή της αστυνομικής αποστολής του ΟΗΕ στο κρατίδιο «μέχρι το 2012».

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- «Δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Αφρική περισσότεροι ένοπλοι Αμερικανοί στρατιώτες» δήλωσε χτες στη βουλή ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Αμυνας Μοσιουόα Λεκότα, απορρίπτοντας αίτημα της Ουάσιγκτον να φιλοξενήσει η Νότια Αφρική την έδρα του νέου διοικητηρίου του αμερικανικού στρατού για την Αφρική, γνωστό ως «Africom»...

ΤΟΚΙΟ.-- Η στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας δεν απειλεί καμία χώρα, δήλωσε χτες ο Κινέζος υπουργός Αμυνας Κάο Γκανγκσουάν, που συνεχίζει πενθήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Αμπε ζήτησε «μεγαλύτερη διαφάνεια» στο σινικό στρατιωτικό πρόγραμμα λέγοντας ότι αυτό θα συμβάλει «στην ανάπτυξη μεγαλύτερης εμπιστοσύνης» στην ευρύτερη περιοχή...

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας Τζιν Ρενκίγκ, όπως ανακοινώθηκε χτες από την κινεζική κυβέρνηση. Ο Ξιε Ξουρέν, 59 χρόνων, πρώην διευθυντής της Φορολογικής Υπηρεσίας, ορίστηκε από τη Μόνιμη Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Κοινοβουλίου, ως αντικαταστάτης του πρώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ