Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΘΗΛΥΚΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ
Μια ανθρωπιστική τραγωδία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Δημογραφική κρίση απειλεί την Ινδία, καθώς η πρακτική της θανάτωσης θηλυκών εμβρύων, που τείνει να πάρει διαστάσεις μάστιγας, απειλεί το γυναικείο φύλο, με τα Ηνωμένα Εθνη να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, ότι η δραματική μείωση των γυναικών έχει επιφέρει φαινόμενα σεξουαλικής βίας, κακοποίησης παιδιών και όχι μόνο. Τα κορίτσια στην Ινδία αντιμετωπίζονται ως «βαρύ φορτίο», που κάνει την οικογένεια να «αιμορραγεί οικονομικά», σε αντίθεση με τα αγόρια, που «είναι σε θέση να προσφέρουν, να φροντίσουν τους γονείς και να συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας»...

Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι κάτι περισσότερο από αποκαλυπτικά. Κάθε μέρα στην Ινδία θανατώνονται πάνω από 2.000 αγέννητα κορίτσια, ενώ η αναλογία ανδρών - γυναικών στη χώρα, την τελευταία 20ετία, είναι 1.000 προς 933 και σε κάποια κρατίδια φτάνει ακόμα και τα 1.000 αγόρια προς 800 κορίτσια. Τα στοιχεία αυτά αφορούν την απογραφή του 2001 και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην επόμενη του 2011, καθώς η πρακτική της θανάτωσης των θηλυκών εμβρύων εξακολουθεί, η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα άσχημη.

Βάσει στοιχείων των ινδικών αρχών, αποδεικνύεται ότι από το 1980 μέχρι σήμερα, θανατώθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια κορίτσια, είτε πριν καν γεννηθούν, ή, ακόμα, και αμέσως μετά.

Τα αποτελέσματα της εξολόθρευσης των γυναικών έχουν ήδη αρχίσει να αποτυπώνονται στην κοινωνία της χώρας, καθώς, ειδικά στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, μία γυναίκα αναγκάζεται να παντρεύεται πολλούς άντρες, συνήθως αδέλφια, ενώ κορίτσια πωλούνται σε εργένηδες ή μεταφέρονται από τους γονείς τους σε περιοχές με λιγότερες γυναίκες και υποχρεώνονται να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες.


Α. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ