Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΖΕΠΕΛΙΝ»
Απολύει όσους δε δέχονται τη διευθέτηση

Η εργοδοσία εκβιάζει για την υπογραφή ατομικής σύμβασης που προβλέπει 6ήμερη εργασία τους θερινούς μήνες

Η ατομική σύμβαση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. 'Η την υπογράφεις, ή απολύεσαι...
Η ατομική σύμβαση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. 'Η την υπογράφεις, ή απολύεσαι...
Σε έξι απολύσεις εργαζομένων προχώρησε η διεύθυνση της επισιτιστικής επιχείρησης «ΖΕΠΕΛΙΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΑΕ», που εδρεύει στο Αττικό Αλσος Γαλατσίου, επειδή οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δεχτούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.

Η διεύθυνση της επιχείρησης, εδώ και χρόνια, απαιτεί από τους εργαζόμενους που δουλεύουν με 5ήμερο - 8ωρο να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, με την οποία επιβάλλεται για την καλοκαιρινή περίοδο η 6ήμερη εργασία με ημερήσιο ωράριο 6 ώρες και 40 λεπτά.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σύμβαση, «...Πλην όμως και εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου οι λειτουργικές και οικονομικές ανάγκες της πρώτης συμβαλλόμενης επιβάλλουν όπως ο δεύτερος συμβαλλόμενος, αντί να εργάζεται με το σύστημα της πενθήμερης εργασίας από την ημερομηνία υπογραφής του παρόντος και μέχρι 30/10/02 (παλιά πρακτική) να εργάζεται με το σύστημα της 6ήμερης εργασίας δηλαδή με ημερήσιο ωράριο 6 ώρες και 40 λεπτά, χωρίς να θίγονται οι αποδοχές του...».

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων η εργοδοσία, τους επέβαλε να καταβάλλουν κάθε μέρα 5 ευρώ από το μισθό τους για να πληρώνει η επιχείρηση τον μπουφετζή! Δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πλήρωναν συνάδελφό τους. Οπως επίσης κατήγγειλαν οι ίδιοι, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν εφαρμοζόταν αφού δεν πληρώνονταν Κυριακές, αργίες υπερωρίες και νυκτερινά, όπως και τα ποσοστά τους κλπ.

Η Επιθεώρηση Εργασίας και παρά το γεγονός ότι ο εργοδότης δεν προσκόμισε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να ελεγχθεί αν εφαρμόζεται η ΣΣΕ, παρέπεμψε τους εργαζόμενους στα αστικά δικαστήρια! Γίνεται έτσι για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο το τι περιμένει τους εργαζόμενους τόσο από την εφαρμογή της αντιδραστικής νομοθεσίας που θέσπισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις απολύσεις, όσο και από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο εργατικό δίκαιο με τη λεγόμενη «Πράσινη Βίβλο», ανεξάρτητα ποιος από τους δυο θα βγει στην κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορόσημο (2024-06-15 00:00:00.0)
Φέρνουν την 6ήμερη εργασία και το ξεχείλωμα του ωραρίου (2024-03-13 00:00:00.0)
Να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους της «Media Markt» (2017-08-23 00:00:00.0)
Πετσοκομμένοι μισθοί διευθέτηση του χρόνου εργασίας (2013-12-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-12-04 00:00:00.0)
Ωμή παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων σε εργοτάξια (2002-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ