Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εν καιρώ...

«Για την τρομοκρατία έχουμε πει εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε ορισμένες ρυθμίσεις οι οποίες είναι επιβεβλημένες για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Το θέμα αυτό το έχει αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα παρουσιάσουμε εν καιρώ τις προτάσεις μας».

Αυτή ήταν η απάντηση του Κ. Σημίτη, σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της προχτεσινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Και είναι μια απάντηση η οποία δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα.

Πρώτον, πότε η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπαν πως χρειάζονται και νέες «ρυθμίσεις»; Για παράδειγμα, στην προεκλογική περίοδο - η οποία είναι και σχετικά πρόσφατη - δεν έβαλαν κανένα τέτοιο ζήτημα, ενώ πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε πως δε χρειάζονται νέοι νόμοι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε το παραμικρό. Δεύτερον, υπάρχει ή δεν υπάρχει σχέση της «αντιτρομοκρατικής συμφωνίας» Ελλάδας - ΗΠΑ, την οποία θα υπογράψει τις μέρες αυτές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, στην Ουάσιγκτον, με τις νέες «ρυθμίσεις»; Και επειδή σαφώς υπάρχει, με ποιο δικαίωμα πρώτα υπογράφει και δεσμεύει τη χώρα και «εν καιρώ» θα παρουσιάσει τις προτάσεις της στο λαό; Ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόσφατα διατυπωμένο αίτημα του ΚΚΕ, να συζητηθεί στη Βουλή, πριν υπογραφεί, το «μνημόνιο της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ