Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Οι Θέσεις του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριό του, ήταν το θέμα που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, η οποία και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα τις "Θέσεις για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος". Η ΚΕ πήρε τις εξής αποφάσεις:

1. Το 16ο Συνέδριο θα διεξαχθεί στο διάστημα από Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000.

2. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου θα είναι:

α) Η δράση του Κόμματος από το 15ο ως το 16ο Συνέδριο. Απολογισμός της ΚΕ. Απολογισμός της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Τα καθήκοντα του ΚΚΕ μέχρι το 17ο Συνέδριο.

β) Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Η ΚΕ διαμόρφωσε το κείμενο των "Θέσεων για το 16ο Συνέδριο". Το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000. Η παρουσίαση των Θέσεων θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση, μετά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, το οποίο πραγματοποιείται στο διάστημα 20 - 23 Σεπτέμβρη.

4. Η ΚΕ εξέλεξε επιτροπή για τον προσυνεδριακό διάλογο. Ταυτόχρονα, αποφάσισε η προσυνεδριακή συζήτηση, πέρα από τον διάλογο μέσα από το "Ριζοσπάστη" και την "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (ΚΟΜΕΠ), να διεξαχθεί με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στις εκδηλώσεις αυτές θα προσκληθούν να πάρουν μέρος και να συνεισφέρουν με τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους, συνεργαζόμενοι, αλλά και εργαζόμενοι, νεολαίοι, διανοούμενοι, άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την πρόταση του ΚΚΕ για το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο.

5. Στο 16ο Συνέδριο θα προσκληθούν ξένες αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Κινημάτων από όλο τον κόσμο.

6. Τέλος, η ΚΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση ενισχυμένης οικονομικής δουλιάς, συνδυασμένης με πλατιά εξόρμηση στο λαό και στη νεολαία, ενόψει και προς τιμή του 16ου Συνεδρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ