Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΤΑΛ»
Διώκεται συνδικαλιστής

Στη δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας του εργαζόμενου και προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινέταλ» Στέλιου Λιάτσου, προχώρησε η εργοδοσία υποχρεώνοντάς τον από μάγειρας να εργάζεται σαν μεταφορέας τροφίμων. Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την εργοδοσία του ξενοδοχείου, η οποία παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικών ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών, μεθοδεύει τη δίωξη του συνδικαλιστή με κάθε τρόπο.

Η πραγματική αιτία της δίωξης είναι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ότι ο αγώνας τόσο του σωματείου όσο και του προέδρου της Επιτροπής για την ανάδειξη των προβλημάτων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλιάς έχει ενοχλήσει την εργοδοσία, που θέλει ελεύθερο πεδίο για να εφαρμόσει όλες τις αντεργατικές της επιλογές, χωρίς κόστος και δίχως αντίσταση».

Η εντατικοποίηση της δουλιάς, αναφέρεται επίσης, η πολυαπασχόληση και οι ελαστικές μορφές εργασίας (εργαζόμενοι με σύμβαση μιας μέρας, μαθητές, συμβασιούχοι), κυριαρχούν στην πολυεθνική μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλειά τους.

Τα δυο σωματεία καλούν τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μην επιτρέψουν τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις που ακυρώνουν στην πράξη τα συνδικαλιστικά και ατομικά τους δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ