Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Για τους προεκλογικούς διαγκωνισμούς στο προεδρείο της ΓΣΕΕ

Δήλωση του Γιώργου Μαυρίκου, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας

«Με αφορμή τους προεκλογικούς διαγκωνισμούς που διεξάγονται ανάμεσα στους συνεταίρους του προεδρείου της ΓΣΕΕ, εκ μέρους του ΠΑΜΕ θέλουμε να καταδικάσουμε την ταύτιση της ΓΣΕΕ με τις ανάγκες της προεκλογικής ταχτικής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μνημείο αυτού του κατήφορου αποτελεί η επιχείρηση εξαπάτησης των συμβασιούχων για τους οποίους τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσουν και νέα κοροϊδία».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαυρίκος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις αντεγκλήσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην ΠΑΣΚΕ, από τη μια, και τη ΔΑΚΕ με την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ), από την άλλη.

Επίκεντρο της «διαμάχης» ανάμεσα στις παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αποτέλεσε η κίνηση της ΠΑΣΚΕ, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να εκδώσει δυο ανακοινώσεις με τον τίτλο της Συνομοσπονδίας, όπου προπαγανδίζονταν ουσιαστικά οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το ένα αφορά στο Ερωτηματολόγιο που απέστειλε στα κόμματα για το Ασφαλιστικό και το άλλο στους συμβασιούχους και το σχετικό νομοσχέδιο που είχαν συντάξει από κοινού ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Σε χτεσινή κοινή τους ανακοίνωση, η οποία μάλιστα στην ηλεκτρονική της μορφή φαίνεται να έχει αποσταλεί από το «Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης», οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων καταγγέλλουν την ΠΑΣΚΕ ότι παραβιάζει τα συμφωνηθέντα «για την ομαλή λειτουργία και πορεία της ΓΣΕΕ» και εκφράζουν την ...ανησυχία τους για το γεγονός ότι «η πορεία που επέλεξε η ΠΑΣΚΕ πλήττει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του οργάνου της ΓΣΕΕ, αλλά και γενικότερα του Συνδικαλιστικού Κινήματος». Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ κάνει λόγο για εκνευρισμό της ΔΑΚΕ, ενώ για τη στάση της «Αυτόνομης Παρέμβασης» λέει ότι οι «μάσκες έπεσαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ