Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Παράταση σύμβασης ειδικευομένων και... αδιεξόδων!

Με τη ρουσφετολογική - λόγω και των εκλογών - απόφαση για την παράταση της παραμονής των ειδικευόμενων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι και ένα χρόνο μετά τη λήξη της ειδίκευσής τους προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να καλύψει τα τρομακτικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Ετσι ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος υπέγραψε την Υ10δ/οικ. 107396 απόφαση (ΦΕΚ Β' 1710/27.8.2007) με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ειδικευόμενους γιατρούς να παραμείνουν στο νοσοκομείο που ειδικεύονται και μετά τη λήξη της σύμβασής τους, αρχικά για έξι μήνες και με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμα φορά. Η παράταση γίνεται μετά από αίτηση του ειδικευόμενου γιατρού και εγκρίνεται από το διοικητή ή πρόεδρο του οικείου νοσοκομείου.

Ο χρόνος της παράτασης δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος ειδίκευσης, εκτός και αυξηθεί ο χρόνος άσκησης που η μονάδα ήταν αναγνωρισμένη να χορηγεί. Επίσης αναγνωρίζεται στην περίπτωση που ο γιατρός που έχει τοποθετηθεί για μέρος της παρεχόμενης από το τμήμα άσκησης, μετά την αποχώρησή του επιλέξει να συνεχίσει στην ίδια ειδικότητα.

Συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία είναι κενές πάνω από 3.500 θέσεις γιατρών και 25.000 νοσηλευτών. Εκτός από την παράταση της θητείας των ειδικευομένων η κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζοντας το νόμο του ΠΑΣΟΚ για το επικουρικό προσωπικό κάνει συνεχώς προσλήψεις κυρίως επικουρικών γιατρών, που όμως η θητεία τους έχει ημερομηνία λήξης.

Ετσι τα κενά παραμένουν και ανακυκλώνονται, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να είναι μονίμως σε απορύθμιση. Η λύση βρίσκεται στις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τόσο γιατρών όσο και νοσηλευτικού και με αξιοπρεπείς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ