Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Διεθνής η απήχηση του θετικού αποτελέσματος του ΚΚΕ

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο

Καθημερινά καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλον τον κόσμο, για το εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις βουλευτικές εκλογές. Σήμερα, δημοσιεύουμε τα πρώτα μηνύματα και θα ακολουθήσουν και άλλα:

Από το ΑΚΕΛ

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, σε επιστολή του σημειώνει:

«Η σημαντική ενδυνάμωση του ΚΚΕ αποτελεί δικαίωση των μακροχρόνιων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του κόμματος υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών και καταδεικνύει την αυξημένη εμπιστοσύνη που του προσδίδει ο λαός. Μέσα από την ενισχυμένη κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση αναβαθμίζονται οι δυνατότητες παρέμβασης και δουλιάς προς όφελος του ελληνικού λαού.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη μελλοντική δράση του ΚΚΕ, που είμαι σίγουρος, ότι θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται όπως πάντα στην πρώτη γραμμή. Ενα ισχυρό Λαϊκό Κίνημα αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στις όποιες αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα για ακόμα μία φορά να σε ευχαριστήσω θερμά και μέσω εσού τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη που προσφέρουν στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Είμαι βέβαιος ότι η στήριξή σας αυτή που βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, θα εξακολουθήσει να προσφέρεται αφειδώλευτα στον κυπριακό λαό, μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα του.

Αγαπητή συντρόφισσα,

Εκφράζω για άλλη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια, διαβεβαιώνοντάς σε για την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στους δύσκολους αγώνες, που διεξάγετε».

Από το Πορτογαλικό ΚΚ

Η Γραμματεία της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ σημειώνει σε μήνυμά της προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος:

«Το αποτέλεσμα που σημείωσε το ΚΚΕ στις εκλογές αυτές, δείγμα της εντυπωσιακής ενίσχυσης της υποστήριξης προς το Κόμμα σας, οδήγησε και σε μια σημαντική αύξηση της δύναμης της Κοινοβουλευτικής σας ομάδας. Ταυτόχρονα, αποτελεί εγγύηση, ότι ο αγώνας για μια προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα σας θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, παρά το γεγονός ότι η δεξιά ελληνική κυβέρνηση, πέτυχε την επανεκλογή της.

Συγχαίρουμε την ηγεσία, τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματός σας, όλους εκείνους που σας υποστήριξαν σ' αυτή τη σημαντική εκλογική μάχη και εκφράζουμε τη χαρά μας για το αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι η σημασία του ξεπερνά τα σύνορα της χώρας σας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κομμουνιστικού και επαναστατικού κινήματος στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς».

Από το ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ)

Ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την επιτυχία των Ελλήνων κομμουνιστών στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Το ΚΚΕ σημαντικά ενισχύει τις θέσεις του στην ελληνική κοινωνία. Κάτι τέτοιο έγινε κατορθωτό χάρη στη συνεπή πάλη του κόμματος για τα δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, τη σωστή στρατηγική και τακτική του.

Εκ μέρους των κομμουνιστών της Ρωσίας, χαιρετίζουμε τους Ελληνες συντρόφους και όλους όσοι υποστήριξαν το ΚΚΕ στην επίτευξη αυτής της επιτυχίας,

Με αδελφικούς χαιρετισμούς!»

Από το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ)

Ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ, στο μήνυμά του προς την ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Το ΚΚΕ κατάφερε σημαντικά να αυξήσει τις δυνάμεις του. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως αυτή η αύξηση της λαϊκής υποστήριξης έγινε κατορθωτή την περίοδο που οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής αντίδρασης συνέχισαν την πίεσή τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας προσεκτικά παρακολουθούμε τον αγώνα των Ελλήνων κομμουνιστών, συμπάσχουμε στις δυσκολίες, όπως π.χ. στις πρόσφατες τραγωδίες με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες σας. Είμαστε σίγουροι πως η αύξηση της λαϊκής υποστήριξης προς το ΚΚΕ συνδέεται πρώτα απ' όλα με τη σταθερή ταξική στάση του κόμματος, καθώς και με τη σωστά επεξεργασμένη στρατηγική του αγώνα, που συνδέεται με την προσπάθεια συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού λαϊκού μετώπου, καθώς και με την ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων με το ενιαίο μαχητικό Πανεργατικό Μέτωπο - ΠΑΜΕ.

Αγαπητοί σύντροφοι!

Η επιτυχία σας είναι ένα ισχυρό χτύπημα στη συνολική ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Είναι παράδειγμα στην οργάνωση του αγώνα και φορτίο αισιοδοξίας για όλους τους κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας, όπως και των άλλων χωρών, μοιράζονται τη χαρά των Ελλήνων συντρόφων και είμαστε υπερήφανοι για σας.

Σας ευχόμαστε, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, νέες επιτυχίες στις ταξικές μάχες!

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ