Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Βελτιώνονται και εκσυγχρονίζονται οι «χαφιεδοκάμερες»

Με την έγκριση και «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας, όχι μόνο παραμένει, αλλά και βελτιώνεται το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής (C4i), οι λεγόμενες «χαφιεδοκάμερες».

Ειδικότερα, με Προεδρικό Διάταγμα που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμό 235/2007 απόφαση, συγκροτείται στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) ειδικό τμήμα για να παραλάβει, να συντηρεί και να διαχειρίζεται το σύστημα C4i, καθώς και να ελέγξει αν τηρήθηκε η συμφωνία της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για το C4i.

Στη Διεύθυνση Τεχνικών της ΕΛ.ΑΣ. συγκροτείται Τμήμα «Τεχνολογικών Συστημάτων C4i», στο οποίο ανατίθεται εκτός από την «παρακολούθηση της παραλαβής και της εξέλιξης του C4i και η υποβολή προτάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και επιχειρησιακή του εκμετάλλευση»!

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται η «μέριμνα για την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού στην ολοκληρωμένη χρήση του συστήματος», καθώς και η κατάλληλη αξιοποίηση του εξοπλισμού του.

Υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένα έχουν γίνει καταγγελίες για παρακολούθηση διαδηλώσεων από το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (C4i).

Με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ συγκροτούνται στην ΕΛ.ΑΣ. ειδικά Τμήματα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, καθώς και μόνιμες ομάδες δίωξης ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ