Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΣΗΣ: «Η κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ εμμέσως αλλά σαφώς επηρεάζει τη θεσμική ισορροπία του πολιτικού μας συστήματος και από την άποψη αυτή καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι ακρότητες ώστε να μην αποβεί και μοιραία. Κάθε άλλη ριψοκίνδυνη σκέψη ή ...εμμονή, σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, που αναζητεί τον καινούργιο δρόμο του προς την κορυφή, σε οποιαδήποτε εκδοχή κι αν οδηγεί, σίγουρα δεν είναι η προτιμότερη και πάντως η καταλληλότερη...» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΝ ΚΑΙ «...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ»: «Οπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, μπορούμε να αρχίσουμε να φανταζόμαστε το τοπίο: Μια Κεντροαριστερά διασπασμένη σε τρεις πόλους: τον μητρικό (ΠΑΣΟΚ - Γιώργος), τον διάδοχο (Βενιζέλος κλπ.) και τον ρυθμιστή τρίτο (ΣΥΡΙΖΑ). Μοιάζει πολύ, αν συμβεί, με εκείνο που υπήρχε στη δεκαετία του 1960 πριν από την ίδρυση της Ενωσης Κέντρου: πολυκερματισμός που επιτρέπει όνειρα για την εξουσία σε καθέναν που ξέρει ότι μπορεί να τη διεκδικήσει μετέχοντας σ' ένα συνασπισμό κομμάτων. Αν αυτό συμβεί τελικώς, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε έπειτα από διεργασίες αν ο ιός αυτός θα "κολλήσει" και σε άλλες παρατάξεις (...) Πιθανές διεργασίες του μέλλοντος ίσως οδηγήσουν σε αλλαγή μοντέλου: από τον δικομματισμό στο διπολισμό» (ο Μανώλης Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΥΟΝ: «Οι διαφορές των στρατοπέδων είναι πολλές και ξεκινούν ήδη από τη διακυβέρνηση Σημίτη (...) Το απόστημα έσπασε, το πύον τρέχει (...) Αυτό που πρέπει να παρακαλούν οι πολίτες της χώρας δεν είναι να κλείσει όπως όπως η πληγή και να σταματήσει η πυόρροια (...) Η σύγκρουση μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα είναι επωφελέστερη για τη χώρα όσο σφοδρότερη γίνει (...) Για να ξέρει και ο λαός σε ποιους στ' αλήθεια πολιτικούς είχε εναποθέσει τη μοίρα του και τα όνειρά του» (ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: «Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων για παραμονή στην εργασία, ιδίως στο δημόσιο τομέα, όπου η έξοδος από την υπηρεσία είναι υποχρεωτική (...) Πρότεινε να καταργηθεί η υποχρεωτική έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμπλήρωση 35 ετών εργασίας και του 60ού έτους της ηλικίας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ