Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΡΙΟ: Ακόμα ένας εργάτης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από «ατύχημα» στον τόπο της δουλιάς του. Διασωληνωμένος στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, χαροπαλεύει από το περασμένο Σάββατο ο οικοδόμος Χρήστος Μάτης. Ο εργάτης (είναι περίπου 43 ετών) τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε πάνω του μαντρότοιχος, στο Ρίο, όπου δούλευε, όπως σημειώνουν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν προσπάθειες συγκάλυψης του «ατυχήματος».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Το αντεργατικό έργο της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει η εργοδοσία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης», πολυεθνική «STARWOOD» («ΣΤΑΡΓΟΥΝΤ»), η οποία αφού διατήρησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το καθεστώς ομηρίας των εποχικών εργαζομένων, ανακοίνωσε νέο «πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης», που τη φορά αυτή αφορά το σύνολο του προσωπικού, χωρίς όριο ηλικίας. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί όλους τους εργαζόμενους του «Αστέρα» να «αντισταθούν στη φάκα της "ΣΤΑΡΓΟΥΝΤ" και να πουν όχι στην "εθελούσια" ανεργία». Στόχος και αυτού του προγράμματος, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος, «είναι να ξεμπερδεύει η πολυεθνική με τα "βαρίδια", που είναι οι παλιοί εργαζόμενοι».

ΤΙΤΑΝ: Αναβλήθηκε χτες η δίκη για το φονικό στο τσιμεντάδικο του «Τιτάνα» στις 31/5/2006, όπου δυο εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε ο γερανός που επισκεύαζαν.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Στάση εργασίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καισαριανής, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης που προωθεί η δημοτική αρχή (ΣΥΝ).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του «Αλεξάνδρα» πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 8 π.μ. οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι δραματικές ελλείψεις, κυρίως σε νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ