Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΓΚΕΛ ΜΑΔΕΪΡΑ
Πλάι στη νεολαία που κάνει τους εκμεταλλευτές να ανησυχούν

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΠΟΔΝ

Ο Μιγκέλ Μαδέιρα στο βήμα του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
Ο Μιγκέλ Μαδέιρα στο βήμα του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
Με τη μορφή του Che να κυριαρχεί σε εκατοντάδες μπλουζάκια και σημαίες και το σύνθημα «El pueblo unido jamas sera vencido» (Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος) να δονεί όλο το στάδιο, ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Μιγκέλ Μαδέιρα. Αφού εξέφρασε εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών ικανοποίηση «που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή"», απεύθυνε θερμό χαιρετισμό στην ηγεσία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και «σε όλους εσάς που παραβρίσκεστε εδώ σε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός. Μέσω όλων σας χαιρετίζουμε την ελληνική νεολαία που αγωνίζεται με σας στο πλευρό της, κάτω από τα πανό της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για τα δικαιώματά της και για ένα μέλλον με ειρήνη και κοινωνική πρόοδο».

Ο Μιγκέλ Μαδέιρα αναφέρθηκε στη συνέχεια στη σημαντική άνοδο του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών συγχαίρει την ΚΝΕ για τη σημαντική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Το συμπέρασμα που βγαίνει από το θετικό αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής σας μάχης είναι ότι αυτό συνδέεται στενά με τον αγώνα του ελληνικού λαού, με πολλές διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες. Ανάμεσά τους θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το ρόλο των κινητοποιήσεων της νεολαίας και των φοιτητών ενάντια στις κυβερνητικές προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε όλους αυτούς τους αγώνες η ελληνική νεολαία είχε πάντοτε στο πλευρό της το ΚΚΕ και τη νεολαία του, την ΚΝΕ.

Το εκλογικό σας αποτέλεσμα αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση της νεολαίας, αλλά και του λαού της χώρας σας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων κομμάτων, τα οποία υπηρετούν τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως τα ίδια άλλωστε ταξικά συμφέροντα υπηρετούν διεθνώς οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αυτή η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί επίσης ξεχωριστή συμβολή σε συνθήκες μιας ισχυρής αντικομμουνιστικής εκστρατείας που εξαπολύεται ενάντια στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των λαών. Αυτές οι επιθέσεις κύρια στην Ευρώπη στοχεύουν τόσο στην απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων και των νεολαιών τους, όσο και στην ποινικοποίηση των ιδεών και της δράσης τους».

«Μιας και αυτό το φεστιβάλ αποτίει φόρο τιμής στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, θα θέλαμε κι εμείς με την ευκαιρία αυτή να ενώσουμε τη φωνή μας, 40 χρόνια από τη δολοφονία του και με σεβασμό να σκύψουμε και να θυμηθούμε την επαναστατική ζωή και το παράδειγμά του, που αποτελεί μεγάλη έμπνευση για όλους μας», επισήμανε ακόμα.

«Χαιρετίζουμε θερμά και συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα της νεολαίας, που με όπλο της τα προοδευτικά ιδανικά κάνει τους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους να ανησυχούν, μιας και αποκαλύπτονται τα καπιταλιστικά εγκλήματα που προκαλούν οι πολιτικές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αγώνας της ΚΝΕ, και της ελληνικής νεολαίας, των νέων φοιτητών κι εργατών, μας δίνει δύναμη για τις καθημερινές μας μάχες να αλλάξουμε την κοινωνία.

Ζήτω η αντιιμπεριαλιστική διεθνής αλληλεγγύη! Ζήτω η ελληνική νεολαία! Ζήτω η ΚΝΕ και το ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ