Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμη...

Από όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου. Με τις κόκκινες σημαίες στο χέρι, τον «Ριζοσπάστη» στην τσέπη και την αισιοδοξία να ξεχειλίζει. Εργάτες και άνεργοι, νέοι και νέες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, απόμαχοι της δουλιάς. Γέμισαν ασφυκτικά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε μια μεγάλη γιορτή της νεολαίας, στο 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ».

Ανάμεσά τους, μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτές και ευρωβουλευτές του Κόμματος, συνδικαλιστές, απόμαχοι της δουλιάς, πρωτεργάτες του φιλειρηνικού κινήματος, καλλιτέχνες, καθηγητές και ερευνητές, εκπρόσωποι της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών. Ανάμεσά τους και ο πρέσβης της Κούβας, Ερμες Ερνάντες Ερέρα και ο επιτετραμμένος της κουβανικής πρεσβείας, Χοσέ Κάλα.

Ολοι μαζί, αντάμα, σε μια πετυχημένη γιορτή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αφιερωμένη στους μαθητές, στη νεολαία των πυρόπληκτων περιοχών. Αφιερωμένη στα 40 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα. Αφιερωμένη στο πετυχημένο για το ΚΚΕ εκλογικό αποτέλεσμα, που αναδεικνύει την ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη των κομμουνιστών από εδώ και πέρα, στους αγώνες, στα ταξίδια που έρχονται.

«Είμαστε πιο δυνατοί για τους αγώνες που έρχονται», τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. «Ο αγώνας της ΚΝΕ, και της ελληνικής νεολαίας, των νέων φοιτητών κι εργατών, μας δίνει δύναμη για τις καθημερινές μας μάχες να αλλάξουμε την κοινωνία», σημείωσε ο Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών.

Οι ομιλίες και τα συνθήματα, οι σημαίες και οι γροθιές, μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Με βλέμμα να πετάει σπίθες για την αισιοδοξία με την οποία από χτες κιόλας οι κομμουνιστές ρίχνονται στις καθημερινές μάχες. Εργάτες χτεσινοί, σημερινοί, αυριανοί. Που δεν προσκυνούν αυτούς που τους ληστεύουν, που λένε όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά τους, που δεν αφήνουν τους άλλους να μιλούν γι' αυτούς. Εκεί, όλοι μαζί αντάμα, τραγούδησαν και φώναξαν, ότι «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Με το σύνθημα να δεσπόζει απ' άκρη σ' άκρη στην εξέδρα: «Ανυπακοή, αντεπίθεση. Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας». «Με ισχυρό ΚΚΕ να γίνουμε δύναμη του λαϊκού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία». Εχουμε συναντηθεί σε πολλά ταξίδια. Και είναι πολλά αυτά που έχουμε μπροστά και θα ξανασυναντηθούμε... Γιατί «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα»...


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηλαφώντας την Ιστορία του μοναδικού νεανικού θεσμού (2014-08-24 00:00:00.0)
Ανοίγουν αύριο οι πύλες της κόκκινης πολιτείας (2008-09-17 00:00:00.0)
Εξαφανίζουν ό,τι τους ενοχλεί (2007-10-10 00:00:00.0)
Από σήμερα στο Φεστιβάλ (2005-09-15 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2000-08-02 00:00:00.0)
Αντίσταση, ελπίδα, αγώνας (1997-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ