Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμεση παρέμβαση στα τεκταινόμενα

Υπέρ της υπέρβασης της κρίσης του ΠΑΣΟΚ προς όφελος της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος τάσσονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι οι πιθανότητες διάσπασης είναι μικρές.

Παρά τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή ότι δεν ανακατεύεται σε εσωτερικά κανενός κόμματος, μια σειρά στελέχη δε διστάζουν να παρεμβαίνουν έμμεσα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη, ο οποίος τάχτηκε υπέρ της υπέρβασης της κρίσης στη βάση της ενίσχυσης της σταθερότητας του δικομματισμού: «Μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τα προβλήματά του, να ξεπεράσει τις εσωτερικές εντάσεις διότι υπάρχει κίνδυνος να μετακυληθούν στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, διευκρινίζοντας ότι «εμείς θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο να ασκεί αντιπολίτευση, να κάνει καλόπιστη, καλοπροαίρετη κριτική και όχι ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ρέπει στην πόλωση, την οξύτητα και το λαϊκισμό, γιατί αυτό δημιουργεί ζημιά στο πολιτικό σύστημα...». Ανέφερε ακόμα ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασπάσεως», επικαλούμενος την τύχη των διασπαστικών κινήσεων στα δύο μεγάλα κόμματα, αν και φρόντισε να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λέγοντας ότι «ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποκλείει τίποτα». Από την άλλη, δεν παρέλειψε να εκμεταλλευτεί την κρίση, προκειμένου να εκτοξεύσει βολές για την ικανότητά του να κυβερνήσει: «Εκείνο το οποίο με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι, τι θα γινόταν αν θα έπαιρνε την εξουσία, με τέτοιες διαφορές, με τέτοιες εντάσεις στο εσωτερικό του», είπε χαρακτηριστικά.

Την εκτίμηση ότι δε βολεύει την κυβέρνηση η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Μ. Εβερτ, επεξηγώντας (στον «Αλφα 9,89») ότι «όσο περισσότερο δεν πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ καλά, τόσο το χειρότερο είναι αυτό για το σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα και σε εμάς τους ίδιους στη ΝΔ, διότι άλλη είναι η ένταση και η προσοχή που θα δίνουμε, όταν έχουμε ένα σοβαρό κριτή απέναντί μας».

Από την πλευρά της, η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε (στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία») ότι «για πρώτη φορά βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ διατρέχει ουσιαστικό κίνδυνο να βρεθεί προ μιας διάσπασης», αν και διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει τελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ