Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αυτήν εδώ, με τον Τσε»...

«Ποια αφίσα θες;». «Αυτήν εδώ, με τον Τσε!».

Διάλογοι σαν κι αυτόν, ανάμεσα σε μια μητέρα και το μικρό της γιο, έγιναν δεκάδες κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολιτικής αφίσας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Από νωρίς το απόγευμα η έκθεση αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες νέους και νέες, αλλά και μεγαλύτερους, οι οποίοι προσήλθαν να τη δουν από κοντά.

Αφίσες από τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική. Αφίσες των κινημάτων και των λαών. Αφίσες, που, με γλαφυρότητα, καταδεικνύουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, την επιθετικότητα των Αμερικανών, αλλά και τη δύναμη των λαών. Από την Παλαιστίνη μέχρι τη Γρανάδα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Βολιβία δεκάδες αφίσες - δεκάδες χώρες. Οσοι είδαν την έκθεση, ένιωσαν να «ταξιδεύουν» σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, «είδαν» τους αγώνες, τους πόθους και τα πάθη των λαών τους. Και, κυρίως, οι αφίσες με θέμα τον «Τσε».

Στην έκθεση πωλούνταν το πρώτο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Tricontinental», λεύκωμα για τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε. Οι αφίσες έγιναν στην κυριολεξία ανάρπαστες. «Εφευγαν», η μία μετά την άλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ