Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Για 4η βδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της Βουλγαρίας, απαιτώντας διπλασιασμό των μισθών τους και αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Κοινής Εθνικής Απεργιακής Επιτροπής, το 97% των εκπαιδευτικών απέργησαν τη Δευτέρα. Η Γιάνκα Τάκεβα, επικεφαλής της Ενωσης των εκπαιδευτικών, δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δε θα υπογραφεί μια οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση, αν δεν έχει προηγουμένως εγκριθεί από κάθε απεργό εκπαιδευτικό.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το 40% εκατομμυρίων Αφρικανών που νοσούν από το AIDS δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα ο μεγαλύτερος αριθμός τους να πεθαίνει μέσα σε μία διετία, επισημαίνει έρευνα της «Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- «Δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας πυρηνικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ινδίας», δήλωσε ότι έχει ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμονχάν Σινγκ στον Πρόεδρο Μπους.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Εξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 2 αγνοούνται μετά από επίθεση των «Τίγρεων των Ταμίλ» στα νοτιοανατολικά της Σρι Λάνκα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια επίθεση των Ταμίλ στο νότο καθώς δρουν στο βορρά, όπου στις χθεσινές μάχες σκοτώθηκαν σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας 38 αντάρτες.

ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το οχηματαγωγό στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στην περιοχή Σαριατπούρ, περίπου 85 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ντάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ