Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνάντηση Μπους - Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΣΙΡΝΑΚ.--

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των κουρδικών θέσεων από τον τουρκικό στρατό, στα σύνορα με το Ιράκ, με την ένταση να κλιμακώνεται και την Τουρκία, να δηλώνει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση πέραν των συνόρων της, προκειμένου να πλήξει το ΡΚΚ, πλησιάζει στο να γίνει αναπόφευκτη. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καλούν την Αγκυρα να δείξει αυτοσυγκράτηση, ενώ ορίστηκε συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, στις 7 Νοέμβρη, στο Λευκό Οίκο.

Χτες, ο Ρ. Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ «επείγοντα μέτρα» κατά των Κούρδων, που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ, προειδοποιώντας ότι το μέλλον των μεταξύ τους σχέσεων εξαρτάται από τη στάση τους στις εξελίξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η τρομοκρατία του PKK είναι ένα τεστ ειλικρίνειας για όλους. Θα εξηγήσουμε ότι το τεστ αυτό θα καθορίσει το μέλλον των σχέσεών μας».

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τουρκική επίθεση στο Βόρειο Ιράκ, σημειώνοντας ότι Ουάσιγκτον και Αγκυρα έχουν κοινό συμφέρον που υπαγορεύει την εκρίζωση του ΡΚΚ...

Εν τω μεταξύ, χτες τα τουρκικά στρατεύματα βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ, στην περιοχή Τζούντι της επαρχίας Σιρνάκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ