Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Στο πλευρό των Ούγγρων κομμουνιστών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ, σήμερα στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΕΕ και στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Πλατύ κάλεσμα απευθύνει η ΚΝΕ στη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Β. Σοφίας 2) για να καταγγείλει το γεγονός ότι στην Ουγγαρία, κράτος - μέλος της ΕΕ, έχει εξαπολυθεί αντικομμουνιστική αντιδημοκρατική δίωξη εναντίον του Προεδρείου του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, ανάμεσά τους και στελεχών της οργάνωσης της νεολαίας Κομμουνιστική Συμμαχία Νεολαίας της Ουγγαρίας, μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ). Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας της Επιτροπής Ευρώπης και Β. Αμερικής (CENA) της ΠΟΔΝ, ενώ σημειώνεται ότι το ψήφισμα διαμαρτυρίας θα επιδοθεί και στην πρεσβεία της Ουγγαρίας (Καρνεάδου 25-29 στο Κολωνάκι).

Το ΚΚΕ με Ερώτηση της ευρωβουλευτή του Διαμάντως Μανωλάκου έφερε τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Συμβούλιο της ΕΕ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος και κάλεσε το Συμβούλιο να απαντήσει αν καταδικάζει τη στάση του Δικαστηρίου ενάντια στο κόμμα και αν θεωρεί ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται συνιστούν σοβαρή παραβίαση πολιτικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και παράνομη επέμβαση στα εσωτερικά ενός καθ' όλα νόμιμου κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρείο του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος κατηγορείται για «μομφή που έγινε δημόσια», επειδή χαρακτήρισε πολιτική δίωξη μια απόφαση του Δικαστηρίου της Βουδαπέστης του 2005 με την οποία στην ουσία παρενέβη στα εσωτερικά του κόμματος, φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο να ακυρώσει το 21ο Συνέδριό του. Επειδή η ηγεσία του κόμματος αρνήθηκε να ανακαλέσει, όπως της είχε ζητηθεί από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, σήμερα, τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος, Γκιούλα Τούρμερ, όσο και άλλα έξι μέλη του Προεδρείου αντιμετωπίζουν την πιθανότητα φυλάκισης μέχρι και για 2 χρόνια. Αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 21 του Σεπτέμβρη, ωστόσο αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 6 του Νοέμβρη, μια μέρα πριν την 90ή επέτειο της Οχτωβριανής Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ