Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τις ενέργειες ανατροπής

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Την καταδίκη του σε όλες τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης εξέφρασε για άλλη μία φορά το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας, τονίζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ είναι άμεσα αναμεμειγμένες σε αυτές τις προσπάθειες εξαιτίας της απόγνωσής τους και των συνεχών αποτυχιών τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Προέδρου Ούγκο Τσάβες με «δημοκρατικά μέσα».

Καταγγέλλει ότι πρόσφατα εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της «αντιπολίτευσης» ώστε να οργανώσουν τα σχέδια υπονόμευσης και ανατροπής. Ο πρώην υφυπουργός Αμύνης και πρόεδρος της ΠΤ, Πολ Γούλφοβις, όπως και η πρώην ΥΠΕΞ επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις για τα σχέδια και κλήθηκε η αντιπολίτευση να τα θέσει σε εφαρμογή: κοινωνική αναταραχή, σαμποτάζ στην οικονομία και τις υποδομές, καταστροφή της αλυσίδας μεταφοράς τροφίμων και τέλος στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το ΚΚ Βενεζουέλας συνεχίζει σημειώνοντας ότι οι φοιτητές των ιδιωτικών κυρίως Πανεπιστημίων είναι η εμπροσθοφυλακή, και τα αποκαλούμενα «λαϊκά δίκτυα κοινωνικής δημοκρατίας» που έχουν οργανωθεί από το δήμαρχο του Τσακάο, Λεοπόλδο Λόπες, είναι ο μηχανισμός κινητοποίησής τους.

«Αυτοί που καταπάτησαν, παραβίασαν και προσπάθησαν να ανατρέψουν το Σύνταγμα είναι οι ίδιοι που σήμερα εναντιώνονται στη Συνταγματική Αναθεώρηση» τόνισε ο Νταβίντ Βελάσκες, υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για τη Συμμετοχή και την Κοινωνική Προστασία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην πολιτεία Σούκρε για το Νέο Σύνταγμα. Μάλιστα, ο Βελάσκες επιβεβαίωσε ότι η αναθεώρηση θα επιτρέψει «να δοθεί ώθηση στους μηχανισμούς δράσης εναντίον της ατιμωρησίας και σε όσους τομείς επιχειρήσουν να στραφούν ενάντια στο Σύνταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ