Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στα σεμινάρια - πρόκληση!

Τον ΟΑΕΔ και το Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Λάρισας, για την απόφασή τους να επιδοτήσουν το Σύνδεσμο Βιοτεχνών Ειδών Ενδυσης Θεσσαλίας για να πραγματοποιήσει σεμινάρια σε εργαζόμενους για να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους (συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σωματεία, συμβούλια εργαζομένων). Επίσης το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μην πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους σεμινάριο, που στοχεύει στην ενίσχυση του Συνδέσμου Βιοτεχνών και στρέφεται ενάντια στα δικά τους δικαιώματα.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, «τα σεμινάρια αυτά αποτελούν πρόκληση γιατί γίνονται με χρήματα του ΟΑΕΔ, που είναι χρήματα των εργαζομένων. Είναι απαράδεκτο να δίνονται αυτά τα χρήματα στο Σύνδεσμο Βιοτεχνών και όχι στα συνδικάτα των εργαζομένων».

Παράλληλα καταγγέλλει ότι «άλλος είναι ο στόχος τους. Να ροκανίσουν ζεστό παραδάκι από τον ΟΑΕΔ και να συσκοτίσουν περισσότερο τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους».

«Απαιτούμε να μη γίνει αυτό το σεμινάριο από τους βιοτέχνες και να δοθούν τα χρήματα στο Συνδικάτο για να οργανώσει τα σεμινάρια ώστε να μάθουν οι εργαζόμενοι τα πραγματικά τους δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ