Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασίζομεν και... νομοθετούμε

Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αμέσως μετά το «διάλογο» και ανεξάρτητα από την πορεία του

Ετοιμος να επισπεύσει τη διαδικασία του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης και να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, αμέσως μετά τη λήξη του στο τέλος του Σεπτέμβρη, ανεξάρτητα και από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης. Επιπλέον, επιδίωξε για μια ακόμη φορά να δικαιολογήσει, αλλά και να πείσει περί της ορθότητας των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Σε συνάντηση που είχαν χτες με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης και ο υφυπουργός Χ. Πρωτόπαπας διαμήνυσαν, για μία ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στη νομοθέτηση μετά το Σεπτέμβρη». Ετσι, αποδείχτηκε πάλι, ότι η κυβέρνηση μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» που η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ έτρεξε να στηρίξει, επιδιώκει αποκλειστικά την παραπλάνηση των εργαζομένων και την αδράνειά τους μπροστά στην ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, όπως είχε καταγγείλει από την αρχή το ΠΑΜΕ.

Στη συνάντηση, ο υπουργός προβάλλοντας διάφορα σαθρά επιχειρήματα και χρησιμοποιώντας μέχρι και... μαθηματικές εξισώσεις, εμφάνισε ως τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας τα νέα μέτρα που αφορούν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την «κατάργηση» της υπερεργασίας σε περιβάλλον...«ελαστικής» απασχόλησης, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την ανατροπή του ορίου απολύσεων και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Με το ψευδεπίγραφο 38ωρο, την προώθηση του 10ωρου και 11ωρου, το χτύπημα του 8ωρου και την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι εργοδότες θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις... Οσον αφορά την τήρηση των μέτρων από τους εργοδότες ο υπουργός παρέπεμψε στις Επιθεωρήσεις Εργασίας που η ίδια η κυβέρνηση έχει καταστήσει αδρανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ