Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΡΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Να μην προχωρήσει το ξεπούλημα της έκτασης

Την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να παραδώσει την έκταση των 738 στρεμμάτων της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του νομού - «φιλέτο» όπως χαρακτηρίζεται - στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η έκταση που θέλουν να παραδώσουν στους ιδιώτες, θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί για δημόσιες εγκαταστάσεις πολιτισμού και αθλητισμού, σχολεία, χώρους αναψυχής και ξεκούρασης με ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής και του Ηρακλείου, καλύπτοντας τις λαϊκές ανάγκες. Η απόφαση αυτή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνει ότι πάνω από τις ανάγκες των κατοίκων μπαίνει η αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους κατοίκους και τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς να συντονιστούν και να απαιτήσουν δυναμικά την απόδοση του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ