Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΒΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Συγκέντρωση για τα λαϊκά προβλήματα

Στο δρόμο βγήκαν χτες κάτοικοι της Γούβας, διεκδικώντας λύση στα προβλήματά τους, όπως η λειτουργία ΙΚΑ στην περιοχή τους, η έλλειψη σχολικών αιθουσών, η προστασία των ελεύθερων χώρων, το κυκλοφοριακό και η απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Πλυτά και που διοργανώθηκε από μαζικούς φορείς, οι κάτοικοι ζήτησαν - και με ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κυκλοφορίας της Φιλολάου - τη λειτουργία ΙΚΑ στην περιοχή τους. Επισήμαναν τα προβλήματα των παιδιών τους από την έλλειψη σχολικών κτιρίων και αθλητικών χώρων, την επικινδυνότητα που εγκυμονεί στην καθημερινότητά τους η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της οδού Φιλολάου. Τέλος, απαίτησαν να φύγει από τη γειτονιά τους η κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην οδό Αμφικράτους 27. Μάλιστα, στις 11 αύριο το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου βρίσκεται η κεραία.

Στην ομιλία της, η Αγγελική Αθανασοπούλου, από την Επιτροπή Ειρήνης Γούβας, τόνισε πως «η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, η έλλειψη αιθουσών και καθηγητών στα σχολεία, η απουσία ελεύθερων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η συνεχής επιβάρυνση του περιβάλλοντος με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τις επικίνδυνες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τόσα άλλα που ζούμε καθημερινά, είναι όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, που απαξιώνει τη δημόσια Υγεία, που υποβαθμίζει τη δημόσια Παιδεία, που καταστρέφει το περιβάλλον, που απειλεί την υγεία μας».

Από αυτήν την πολιτική, υπογράμμισε, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, μόνη κερδισμένη είναι η κυρίαρχη τάξη της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βρεθούν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε η Φρόσω Κονδύλη, διαμερισματική σύμβουλος για το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ