Σάββατο 3 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Ιδιωτικοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας

Στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας της πόλης προχωρά ο Δήμος Καμένων Βούρλων, υποθηκεύοντας έτσι τόσο την ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά και το μέλλον των εκτάκτων εργαζομένων σε αυτήν.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι, αλλά και ο τοπικός Τύπος, ο Δήμος προχώρησε στις αρχές του περασμένου Ιούλη, στην παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός, αλλά με απευθείας ανάθεση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο διαγωνισμός που διεξήχθη τρεις μήνες μετά - και αφού η εταιρεία είχε πιάσει δουλιά - ανέδειξε «νικήτρια» την ίδια εταιρεία, η οποία κατέθεσε και τη μοναδική προσφορά. Είχε προηγηθεί, στις 10 Σεπτέμβρη, άλλος διαγωνισμός ο οποίος βγήκε άγονος. Αμφίβολη στο μεταξύ παραμένει η επαναπρόσληψη 19 εκτάκτων εργαζομένων στην καθαριότητα. Η δε ποιότητα της προσφερόμενης καθαριότητας μάλλον ολισθαίνει.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πτώση του εμπορικού τζίρου κατά 60% εμφανίζουν τα καταστήματα της πόλης, μετά τις 15 Σεπτέμβρη, οπότε και δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα Εθνική Οδός που παρακάμπτει πλέον τα Καμένα Βούρλα. Την ίδια ώρα, η παραλία κατακλύζεται από τραπεζάκια, ενώ τα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόνιο» παραμένουν εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα. Τα δύο τελευταία μαζί με το «Γαλήνη» ανήκουν στην τουριστική μονάδα «Αστέρας», που έχουν παραχωρηθεί από τα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» σε ιδιώτη. Στην ίδια σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνονται και τα ιαματικά λουτρά της πόλης, που παραμένουν κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ