Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Επέκταση της Σένγκεν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Επέκταση του ευρωφακελώματος στα εννέα νέα κράτη - μέλη, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μάλτας, με την ένταξή τους στη ζώνη Σένγκεν, στις 21 Δεκέμβρη, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τους 27 υπουργούς Δικαιοσύνης της ΕΕ, τα οκτώ - κράτη μέλη πληρούν τις «προϋποθέσεις» για την ένταξή τους στη Σένγκεν.

Από το μέτρο αποκλείστηκε η Κύπρος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές χώρες - μέλη της ΕΕ «θεωρούν ότι η επέκταση της ζώνης Σένγκεν προς την Κύπρο θα δημιουργούσε σειρά προβλημάτων, με πρώτο το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης», λόγω του πολιτικού προβλήματος.

Το Συμβούλιο, στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο και Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, αναφέρθηκε και στη μετανάστευση.

Ο Π. Παυλόπουλος, μιλώντας για τη μετανάστευση, τάχθηκε υπέρ της θέσπισης «κανόνων συνεργασίας» μεταξύ των κρατών - μελών και κυρίως μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, για την κοινή φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, στα πρότυπα των ομάδων ταχείας επέμβασης της FRONTEX.

Το Συμβούλιο εξέτασε και ζητήματα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και της εμπορίας ανθρώπων, καταλήγοντας σε ευχολόγια περί ανάγκης βελτίωσης της νομοθεσίας, με στόχο καλύτερα αποτελέσματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ