Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ
Στενεύει η... συνεργασία με ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Σ. Μπόντμαν, συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χ. Φώλια και με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, προφανώς για να «εξειδικεύσει» τις αξιώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στα θέματα των αγωγών και της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο Χ. Φώλιας συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα και η μόνη πληροφόρηση γι' αυτή τη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν η φράση «όλα καλά»!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν έκανε καμία δήλωση μετά τις συναντήσεις του με τους Ελληνες υπουργούς, ενώ το υπουργείο Οικονομίας αρκέστηκε σε μια σύντομη και γενικόλογη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «συζητήθηκαν γενικότερα θέματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή».

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε «η στενότερη συνεργασία, σε κάθε επίπεδο, σε θέματα εναλλακτικών πηγών ενέργειας», ενώ ανταλλάχτηκαν «απόψεις για την ενεργειακή στρατηγική στην ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ