Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Επτά ανήλικα παιδιά έχασαν ή είδαν τον πατέρα τους να τραυματίζεται σοβαρά το καλοκαίρι που πέρασε στην άνιση μάχη με τις φλόγες (...) Είναι οικογένειες που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία οικονομική άνεση και που ο μισθός του πατέρα ήταν το μοναδικό εισόδημα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα παιδιά τους όπως και τα παιδιά των τραυματιών ζουν σε τραγικές συνθήκες» (για τους χαμένους πυροσβέστες το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Ο παππούς - που παραγγέλνει Αλτσχάιμερ στον μπακάλη και χάπια για έμενταλ στον φαρμακοποιό - άδικα προσπαθεί να θυμηθεί πότε ξέχασε το παράθυρο ανοιχτό και πέταξε η σύνταξη. Γερνάμε άσχημα. Και ασύμφορα. Γρήγορα, να κρύψουμε τον παππού! Πάτησε τα ενενήντα - ζωή να 'χει - κι αυτό δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό (...) Οι μαϊμούδες, ακόμη κι αυτές, δεν αντέχουν τις "μισθολογικές" ανισότητες. Θέλουν ίση αμοιβή για ίση εργασία. Μόλις νιώσουν αδικημένες, παύουν κάθε συνεργασία, κάνουν απεργία. Το έδειξε πείραμα που έκανε ο ζωολόγος Φρανς ντε Βάαλ, καθηγητής στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Eμορι. Στο πείραμα, οι μαϊμούδες εξοργίζονταν όταν έβλεπαν αυτές που ιδροκοπούσαν για να κάνουν διάφορα κόλπα να παίρνουν για ανταμοιβή μερικά κομματάκια αγγούρι, ενώ άλλες που δεν έκαναν απολύτως τίποτα έπαιρναν σταφίδες. Οι μαϊμούδες αποστρέφονται τις ανισότητες. Και δείχνουν αλληλεγγύη, όταν κάποιες από αυτές αδικούνται» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: «Αμερικανική παρέμβαση προς την Ελλάδα για προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου, όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας, εκδηλώθηκε χτες. Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Σ. Μπόντμαν κατά τα εγκαίνια του ελληνο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τη Ρωσία» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

YANKEES GO HOME: «Το μπλοκ του ΚΚΕ αποσπάται και καταλήγει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν αγκυροβολήσει ΝΑΤΟικά πλοία. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών παραβιάζει την κεντρική πύλη απασχολώντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, ομάδα ακτιβιστών πηδάει από τα κάγκελα της πύλης 11, που έχει μείνει αφύλακτη, και καταφέρνει να πλησιάσει τα ΝΑΤΟικά πλοία και να γράψει συνθήματα με σπρέι» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΚΗΔΕΙΑ (2011-02-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική «υποδοχή» της υπουργού (2010-06-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-08-30 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ (2005-02-19 00:00:00.0)
Ούτε σπιθαμή ελληνικής γης στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες (1999-05-28 00:00:00.0)
ΚΗΔΕΙΕΣ (1996-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ