Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μελέτη» για μπίζνες

«Οπλισμένη» με μια μελέτη 3.500 σελίδων - την οποία μάλιστα χρηματοδότησαν με 600.000 ευρώ το Ιδρυμα Λάτση και η Eurobank - η κυβέρνηση δείχνει πανέτοιμη, στο όνομα της «ανασυγκρότησης», να παραδώσει τις πυρόπληκτες περιοχές στην εμπορευματοποίηση από το μεγάλο κεφάλαιο. Και αυτό σε μια συγκυρία κατά την οποία οι πυρόπληκτοι δέχτηκαν ένα ακόμα πλήγμα από τις δυνατές βροχές...

Το συνοπτικό περιεχόμενο της μελέτης παρουσίασαν χτες το πρωί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλ. Κοντός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, δίνοντας έτσι και επίσημα το έναυσμα στους υποψήφιους επενδυτές για την «αναπτυξιακή» τους έφοδο σε Πελοπόννησο, Εύβοια και άλλες πυρόπληκτες περιοχές.

Πέρα από την καταγραφή των ζημιών που παρουσιάζεται αναλυτικά στη μελέτη, το «ζουμί» βρίσκεται στα οικονομικά κίνητρα που σκοπεύει να παρέχει η κυβέρνηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να προχωρήσει σε επενδύσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Επενδύσεις που κινούνται στα όρια του αγροτουρισμού, των υποδομών και φυσικά στον «εκσυγχρονισμό» και «βελτίωση» των καλλιεργειών, στο πνεύμα πάντα που θέτει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ