Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση στη Βουλή

Αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση χτες στη Βουλή, με αναφορές στον εκλογικό νόμο και σε πρόωρες εκλογές, ανάμεσα σε βουλευτές αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΚΕ, η βουλευτής του Ελπίδα Παντελάκη σχολίασε ότι αυτή η αντιπαράθεση στοχεύει στο να κρύψει την πολιτική σύμπνοια των δύο κομμάτων.

«Αυτό που επιδιώκετε και οι δύο με το εκλογικό σύστημα είναι πρώτον να είναι καλπονοθευτικό και δεύτερον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να είναι ...μειοψηφία», τόνισε χαρακτηριστικά η Ελπίδα Παντελάκη. Συνέχισε λέγοντας πως «ουσιαστικά θέλετε να θωρακίσετε το σύστημα είτε μέσα στο πλαίσιο μιας δικομματικής εναλλαγής είτε αργότερα, στο πλαίσιο ενός διπολικού συστήματος που να υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και να μεγαλώνει τη φτώχεια του ελληνικού λαού». Τέλος, τόνισε πως «ο εργατόκοσμος που πλήττεται πρέπει να σας εγκαταλείψει, να εγκαταλείψει την πολιτική που τον έχει στην ανέχεια».

Νωρίτερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας - επιδόθηκαν στη ...συνήθη ανούσια κόντρα τους, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές με αφορμή το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ενδεικτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος ανέφερε πως «είναι σαφές ότι πάμε για πρόωρες εκλογές», αφού «βρισκόσαστε σε πλήρη αδυναμία να κυβερνήσετε τη χώρα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι η ημερομηνία των εκλογών». Ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως «η αλλαγή του εκλογικού νόμου γίνεται στην αρχή της τετραετίας» και προωθήθηκε, γιατί «από την εφαρμογή στην πράξη του νόμου Σκανδαλίδη προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα με την ανάδειξη ισχυρών κυβερνήσεων στη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ