Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εθισμός στην εμπορευματοποίηση

«Επίθεση κατά των εργαζομένων στις δομές αποασυλοποίησης ψυχικώς πασχόντων εξαπέλυσε ο χτεσινός (σ.σ. προχτεσινός) "Ριζοσπάστης"», γράφει η χτεσινή «Αυγή» για το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας που αναφερόταν στη συγκέντρωση των εργαζομένων στις παραπάνω δομές στο υπουργείο Υγείας, γιατί οι εργοδότες τους δίνουν μισθούς πείνας, τους αφήνουν απλήρωτους μέχρι και έξι μήνες, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης σε ορισμένες, τουλάχιστον περιπτώσεις, είναι από απαράδεκτες έως επικίνδυνες.

Ομως κατά την «Αυγή» - ο «"Ρ" ενοχλήθηκε γιατί οι εργαζόμενοι στις δομές αρνούνται να φορέσουν το "καπέλο" του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ!». Αρνείται δηλαδή η «Αυγή» να δει ότι «η προσήλωση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Ψυχικής Υγείας, δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις, με θύματα τους ψυχικά πάσχοντες και τους εργαζόμενους», όπως υπογράμμισε «Ρ» τονίζοντας την ανάγκη ένταξης των δομών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Φαίνεται δηλαδή ότι η «Αυγή» δεν ενοχλείται από την άγρια κερδοσκοπία κάποιων που εμπορεύονται την κατάσταση των ψυχικά ασθενών, αλλά και την εργασία επιστημόνων με δυο και τρία διπλώματα που τους έχουν με τρεις και εξήντα.

Θα 'ταν βέβαια ασυνεπής η «Αυγή» αν δε συμπεριφερόταν ως γνήσιο τέκνο του οπορτουνισμού, ο οποίος είναι συνηθισμένος από γεννησιμιού του στη βαρβαρότητα του συστήματος....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ